Český Web se mění na Onlio

24. 11. 2008

Český Web, přední poskytovatel konzultačních služeb a softwarových řešení pro podnikání klientů na internetu, působící na českém trhu od roku 2000, mění svůj název na Onlio, a.s. Nový název s sebou přináší i celkovou změnu image firmy, rozšíření portfolia služeb a vstup na zahraniční trhy středoevropského regionu. „Český trh není z dlouhodobého hlediska dostatečně velký a postupně pronikáme i na trhy zahraniční, a z tohoto důvodu je nám jméno Český Web malé,“ dodává ředitel společnosti Jiří Voves. V posledních dvou letech zaznamenala firma výrazné zvýšení poptávky po nabízených službách. Vloni dosáhla meziročního nárůstu tržeb o 80 %.

Doménou firmy jsou především internetové technologie, internetový marketing, consulting a design. Rozsah poskytovaných služeb je vedle vstupu na zahraniční trhy, dalším důvodem pro změnu z Českého Webu na Onlio. „Slovo web v dosavadním názvu firmy mohlo působit dojmem, že děláme „jen“ weby, přičemž naší doménou jsou především internetové technologie, internetový marketing a design. Potřebovali jsme integrující název, který vytváří větší prostor pro náš produktový mix – aplikace, consulting, design,“ upřesňuje Jiří Voves

Společnost Onlio bude i nadále tuzemským zákazníkům poskytovat služby s vysokým standardem. Zároveň míří dál za české hranice a harmonizuje své služby s mezinárodně akceptovanými standardy. Strategickým cílem firmy je získat vedoucí pozici v řešeních online business v celém středoevropském regionu. V současné době vzniká pobočka společnosti Onlio ve Vídni, v roce 2009 se připravuje vstup na polský trh. Obchodním cílem firmy pro rok 2008 je dosáhnout tržeb přesahujících 50 mil. Kč.

Onlio nově zakládá oddělení consultingu, které má výrazně zvýšit efektivitu klientů při oslovování svých zákazníků prostřednictvím internetu. Rozšiřuje portfolio o služby
SEO – optimalizaci webových stránek pro vyhledávače, SEM – internetovou reklamu ve vyhledavačích a analýzu webu a jeho návštěvnosti.

Prezentace společnosti je dostupná na adrese www.onlio.com a na doménách .de, .eu, .org, .info, .net, a další.

Onlio, a.s. (dříve Český Web, a.s.) je předním poskytovatelem konzultačních služeb a softwarových řešení pro podnikání klientů na internetu ve střední Evropě. Onlio garantuje profesionální přístup ve všech fázích realizace zakázky – od konzultací a návrhu a designu řešení, přes vývoj až k finální implementaci, provozu a podpoře řešení pro webové portály, internetovou komunikaci nebo elektronický obchod. Na českém trhu působí od roku 2000. Mezi nejvýznamnější klienty patří Budějovický Budvar, Stock Plzeň-Božkov, CK Fischer, Krajský úřad Středočeského kraje, IKEA a další.